Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία διαπράττει «έγκλημα πολέμου» εμποδίζοντας τις εξαγωγές σιτηρών λέει ο Μπορέλ

Έγκλημα πολέμου είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, η στάση της Ρωσίας να εμποδίζει τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία με κίνδυνο να αυξήσει την απειλή του λιμού στον κόσμο.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε χαρακτηριστά για τη Ρωσία: «Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι εκατομμύρια τόνοι σιτάρι παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ουκρανία όταν ο υπόλοιπος παγκόσμιος πληθυσμός υποφέρει από την πείνα. Είναι ένα αληθινό έγκλημα πολέμου.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα διαρκέσει για πολύ ακόμη: διαφορετικά θα πρόκειται αληθινά κάτι για το οποίο θα είναι υπεύθυνη η Ρωσία», δήλωσε στο Λουξεμβούργο πριν από μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H EE καλεί τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια τόνισε, ενώ επισήμανε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται την πείνα των ανθρώπων.

Επίσης, ο Μπορέλ επανέλαβε ότι δεν είναι οι κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες δημιουργούν την επισιτιστική κρίση και την κρίση στην ενέργεια, αλλά ο πόλεμος.

Οι κυρώσεις δεν στοχεύουν τα τρόφιμα και τα λιπάσματα, υπογράμμισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2