Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι για τερματισμό των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου σήμερα την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις σε όλες τις ρωσικές τράπεζες και το ρωσικό πετρέλαιο και να ορίσει διορία για τον τερματισμό των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Λιθουανίας, ο Ζελένσκι ανέφερε πως «δε μπορούμε να περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ισχυρές αποφάσεις και η ΕΕ θα πρέπει να τις λάβει τώρα. Πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στο πετρέλαιο και σε όλες τις ρωσικές τράπεζες. Κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να θέσει όρους για το πότε θα αρνηθεί ή θα περιορίσει τις (εισαγωγές ρωσικής) ενέργειας, όπως το αέριο».

«Μόνο τότε η ρωσική κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι πρέπει να αναζητήσει την ειρήνη, ότι ο πόλεμος θα είναι καταστροφικός για εκείνους», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Κομισιόν καταρτίζει προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως έχουν δηλώσει υπουργοί Εξωτερικών, αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την απαγόρευση του ρωσικού αργού, ενώ η ΕΕ ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα έναν πέμπτο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

«Σε όποια περιοχή κατέλαβαν έκανα σφαγές»

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο κοινοβούλιο της Λιθουανίας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σε όποια περιοχή κατέλαβαν στην Ουκρανία συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μπούτσα, όπου κατηγορούνται ότι σκότωσαν πολλούς αμάχους, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις περιοχές της Ουκρανίας που κατέλαβε σε «καταυλισμούς»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H Μπρίτνεϊ Σπίαρς εισήχθη σε κέντρο απεξάρτησης – Στο πλευρό της οι δύο γιοι της Σον Πρέστον και Τζέιντεν Τζέιμς
Η 44χρονη τραγουδίστρια εισήχθη οικειοθελώς σε κέντρο απεξάρτησης, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια επανεκκίνησης και αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις καταχρήσεις
Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
105