Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί έξι Έλληνες σε Σαρτανά και Μπουχάς

Κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ήρθε η τραγική είδηση για τον χαμό έξι Ελλήνων στα ανατολικά της χώρας. 

Δύο ομογενείς σκοτώθηκαν στην περιοχή Σαρτανά, όπου υπάρχουν και έξι τραυματίες, ενώ άλλοι τέσσερις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στο Μπουχάς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι οι ομογενείς στο Σαρτανά σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό πολεμικών αεροσκαφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Δείτε εικόνες από το Μπουχάς

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνεχίζει: «Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

«Ήδη θρηνούμε θύματα, υπάρχουν και θύματα ομογενείς, δυστυχώς, αλλά και θύματα από τον ουκρανικό λαό, γιατί οι άνθρωποι είναι παντού και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι εξίσου σημαντική όποιον κι αν αφορά. Ειλικρινά εύχομαι, όπως φαντάζομαι όλοι μας, να επικρατήσει σύντομα η λογική εκεί που πρέπει και να έχουμε μία καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το γεγονός, σ’ αυτήν την κρίση, η οποία κινδυνεύει να γυρίσει τον κόσμο, την ανθρωπότητα, όχι μόνο την Ευρώπη, δεκαετίες πίσω», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το Λιτόχωρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο καβγάς του Μασκ με τον ΥΠΟΙΚ έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Τραμπ - «Ο Μπέσεντ τον είπε απατεώνα και ο δισεκατομμυριούχος τον χτύπησε στα πλευρά»
Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 3