Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκθειάζει τον μεσολαβητή Ρομάν Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκθειάζει τον μεσολαβητή Ρομάν Αμπράμοβιτς
Reuters

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας αποτελεσματικός μεσολαβητής μεταξύ των αντιπροσωπειών στις συνομιλίες Κιέβου – Μόσχας, είπε σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ πήρε θέση και για τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου κροίσου και μεσολαβητή στην κρίση.

Το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, χαρακτήρισε τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ως έναν «πολύ αποτελεσματικό διαμεσολαβητή στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, ο Ποντολιάκ, ο οποίος μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα με τους Ρώσους, λέει ότι «ο Αμπράμοβιτς είναι πολύ αποτελεσματικός διαμεσολαβητής μεταξύ των αντιπροσωπειών. Δηλαδή εν μέρει συντονίζει τη διαδικασία, από την άποψη να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση κατά την έναρξη. Δηλαδή, όταν μία πλευρά λέει κάτι και η άλλη πλευρά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γι’ αυτό, από την άποψη της υλικοτεχνικής υποδομής της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Όσον αφορά στη δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, είναι περισσότερο, εικασίες, συνωμοσιολογικές εκδοχές, οι οποίες στοχεύουν να ασκήσουν πιέσεις στις αντιπροσωπείες και τις εμποδίζουν να συγκεντρωθούν στην ουσία και όχι στη φόρμα.

Όπως είχαν γράψει οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου Bellingcat, τρία μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χημική ουσία. Ένας εξ αυτών ήταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Επίσης μέσα ενημέρωσης είχαν γράψει ότι είχε δηλητηριαστεί και το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ. Ωστόσο ο Ουμέροφ διέψευσε την είδηση αυτή και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά. Ο Ποντολιάκ δήλωσε, επίσης, ότι όλα τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας συνεργάζονται κανονικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις