Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν άλλες δύο αποθήκες σιτηρών στο Μικολάγεφ

Δύο τερματικοί σταθμοί αποθήκευσης σιτηρών χτυπήθηκαν από βομβαρδισμούς της Ρωσίας στο Μικολάγεφ της Ουκρανίας.

Ο τερματικός σταθμός στην Έβρι, που ανήκει στη Viterra και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση φυτικών ελαίων, υπέστη «ζημιές σε επίθεση με πυραύλους», στην οποία επίσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας άνθρωπος, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, διευκρινίζοντας πως τα δύο σιλό σιτηρών βρίσκονταν στις φλόγες και ένας τρίτος χώρος αποθήκευσης υπέστη ζημιά.

Η εγκατάσταση που αγοράστηκε από την Glencore, τη μητρική της Viterra, το 2020, έχει δυναμικότητα αποθήκευσης 160.000 τόνων.

Σε ό,τι αφορά την Bunge, οι εγκαταστάσεις της επλήγησαν «στις τελευταίες ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή», είπε μια εκπρόσωπός της, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η έκταση των ζημιών δεν είναι γνωστή ακόμη.

Ο τερματικός σταθμός, κλειστός από την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβάνει χώρους αποθήκευσης, φόρτωσης πλοίων και μονάδα παραγωγής φυτικών ελαίων.

Τα λιμάνια της Μικολάγεφ και της Οδησσού είναι αποκλεισμένα από την έναρξη του πολέμου, κάτι που παραλύει τη μεταφορά διά θαλάσσης αγροτικών πρώτων υλών. Αυτός ήταν ο κύριος τρόπος εξαγωγής αγροτικών προϊόντων ως πριν από τρεις μήνες.

Συνομιλίες, χωρίς απτά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία, για το άνοιγμα θαλάσσιων διαδρόμων που θα επιτρέπουν σε φορτηγά πλοία να αναχωρούν από την Ουκρανία και να κινούνται στη Μαύρη Θάλασσα, περιοχή όμως εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω του ότι έχουν ποντιστεί θαλάσσιες νάρκες.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, τουρκικό εμπορικό πλοίο απέπλευσε χθες Τετάρτη από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά), που πλέον τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, στην Αζοφική Θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό γενικευμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις σε Σαουδική Αραβία, Ισραήλ και Εμιράτα – Αναχαιτίσεις ιρανικών drones, απειλές και 7ος νεκρός στρατιώτης των ΗΠΑ
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές αλλά και οι νεκροί άμαχοι σε χώρες που δεν έχουν άμεση εμπλοκή με τον πόλεμο δημιουργούν τρόμο
Τεχεράνη
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διαδέχεται τον δολοφονημένο πατέρα του και γίνεται «αρχιστράτηγος» του Ιράν στον πόλεμο - Ο 56χρονος σκληροπυρηνικός κροίσος κληρικός
«Η πλειοψηφία της Συνέλευσης του Ιράν ενέκρινε τον υποψήφιο που θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για τη θέση», δήλωσε ο Μοχσέν Χεϊνταρί, μέλος του ανώτερου θρησκευτικού οργάνου του Ιράν
Mojtaba Khamenei 11
Μακρόν σε Τραμπ και Πεζεσκιάν: Το Ιράν να σταματήσει τα χτυπήματα στη Μέση Ανατολή και να ανοίξει τα στενά του Ορμούζ
Ο Μακρόν, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο τη Δευτέρα, είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ιράν από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος
Εμανουέλ Μακρόν