Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν – «Διακόψτε την εισβολή»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμάνουελ Μακρόν επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τις εξελίξεις αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για την στρατιωτική επιχείρησή που ξεκίνησε η Ρωσία τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε τον Μακρόν και στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που ζητήθηκε από την γαλλική πλευρά, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Μακρόν, είχαν μία σοβαρή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Από την πλευρά της γαλλικής προεδρίας έγινε γνωστό ότι ο Μακρόν αξίωσε από τον Πούτιν τον άμεσο τερματισμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στον Πούτιν, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ότι με τις ενέργειές του εκτέθηκε σε «τεράστιες κυρώσεις», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κουβέιτ κατηγορεί το Ιράν πως συνεχίζει τις επιθέσεις εν μέσω εκεχειρίας – Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ
Ξεκινούν το Σάββατο στο Πακιστάν οι διαβουλεύσεις για την ειρήνη στην περιοχή - Άμεσες συζητήσεις και με τον Λίβανο, «υπόσχεται» ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πολυκατοικία
Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Η Χεζμπολάχ αντιδρά και υπόσχεται αντίποινα
Ο Λίβανος, που είχε προτείνει την έναρξη συνομιλιών από τις 9 Μαρτίου «θέλει κατάπαυση του πυρός πριν» ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και ζητά εγγυήσεις από τις ΗΠΑ
Λίβανος