Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία λέει ο Σολτς μετά την επίθεση σε συναγωγή

Στη Γερμανία ο Όλαφ Σολτς διαμήνυσε ότι «ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση» στη χώρα. Ο Γερμανός καγκελάριος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση έπειτα από επίθεση εναντίον συναγωγής στο Βερολίνο.

Την οργή του για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο εναντίον της οποίας άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ, εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι είμαι εξοργισμένος. Με εξοργίζουν προσωπικά αυτά που φωνάζουν και κάνουν κάποιοι», τόνισε ο Σολτς στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: «Οι επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θεσμών και οι πράξεις βίας στους δρόμους μας είναι ποταπές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στη Γερμανία».

Δύο άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο έριξαν νωρίς σήμερα το πρωί βόμβες μολότοφ εναντίον συναγωγής στο κέντρο του Βερολίνου, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει συλλάβει έναν άλλον άνδρα ο οποίος φώναζε αντισημιτικά συνθήματα.

Δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό έσπασαν στο πεζοδρόμιο χωρίς να προκληθούν ζημιές, σημείωσε η ίδια πηγή. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν το συμβάν.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από εβραϊκούς θεσμούς μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και τα αντίποινα του ισραηλινού στρατού, μια κατάσταση που έχει οξύνει την ένταση μεταξύ της αραβόφωνης και της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα.

Εβραϊκές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την αίσθηση ανασφάλειας, ενώ η αστυνομία έχει απορρίψει τα περισσότερα αιτήματα για διεξαγωγή διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων και έχει διαλύσει αρκετές τέτοιες αυθόρμητες συγκεντρώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1