Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σοκάρουν οι αναφορές για ομαδικούς τάφους έξω από νοσοκομεία της Γάζας – «Κάποιοι είχαν δεμένα χέρια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκαρισμένος δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ σχετικά με την καταστροφή των νοσοκομείων Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα αλλά και τις αναφορές για την ύπαρξη ομαδικών τάφων με εκατοντάδες πτώματα.

Οι παλαιστινιακές αρχές έχουν κάνει λόγο για τον εντοπισμό ομαδικών τάφων έξω από νοσοκομεία της Γάζας με δεκάδες πτώματα στη Χαν Γιούνις αυτή την εβδομάδα, μετά την υποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων. Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντοπισμό πτωμάτων και στο Αλ Σίφα ύστερα από επιχείρηση των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων.

«Νιώθουμε την ανάγκη να σημάνουμε συναγερμό διότι προφανώς ανακαλύφθηκαν πολλά πτώματα», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κάποια εξ αυτών είχαν δεμένα τα χέρια τους, κάτι που φυσικά υποδηλώνει σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, και αυτά χρειάζεται να υποβληθούν σε περαιτέρω έρευνες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθεί να επαληθεύσει τις αναφορές Παλαιστίνιων αξιωματούχων ότι 283 πτώματα εντοπίστηκαν στο Νάσερ και 30 στο Αλ Σίφα.

Σύμφωνα με εκείνες τις αναφορές, τα πτώματα είχαν ταφεί κάτω από σωρούς απορριμμάτων και περιλάμβαναν γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Ο Τουρκ, απευθυνόμενος σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών μέσω της εκπροσώπου του, της Σαμσαντανί, αποκήρυξε επίσης τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν στοιχίσει τη ζωή κυρίως σε γυναίκες και παιδιά.

Επανέλαβε επίσης την προειδοποίησή του να μην γίνει εισβολή πλήρους κλίμακας στη Ράφα, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «περαιτέρω εγκλήματα θηριωδίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη κλαίει μαζί με το Βέλγιο» – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό
«Η καρδιά μου ραγίζει από το τραγικό δυστύχημα...Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Βρετανοί γιατροί λένε ότι τα social media είναι τόσο βλαβερά για τα παιδιά όσο το κάπνισμα
Οι ειδικοί διχάζονται ως προς το πόσο αποτελεσματική θα ήταν μια πλήρης απαγόρευση, ενώ μια ομάδα νέων στο Λονδίνο δήλωσαν πρόσφατα στο Reuters ότι είναι αντίθετες με τους περιορισμούς.
Μαθητές από το Ricards Lodge και το Rutlish High School στο Wimbledon κοιτάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα