Κόσμος

Πολωνία: Να εγκατασταθεί αμερικανική βάση στη χώρα ζητά η κυβέρνηση

Η συντηρητική κυβέρνηση στην Πολωνία συνεχίζει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει βάση στη χώρα.

Μάλιστα Πολωνία και ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να δαπανήσουν τουλάχιστον δυο δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας τέτοιας βάσης ενώ το Πεντάγωνο προκρίνει την ανάπτυξη μονάδων «εκ περιτροπής με ευέλικτο τρόπο, παρά μια βάση όπου υπάρχουν νοσοκομεία, κατοικίες ή όπου έρχονται οικογένειες».

Ακόμη το Πεντάγωνο δηλώνει πως δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την Πολωνία για αύξηση στρατευμάτων στη χώρα και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τους Πολωνούς συμμάχους μας, και δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις, και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών μας την κατάλληλη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς και ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αναμένεται σήμερα επίσης να υπογράψουν ένα συμβόλαιο αγοράς κινητών εκτοξευτήρων ρουκετών HIMARS έναντι 414 εκατ. δολαρίων (365 εκατ. Ευρώ). Τον περασμένο Μάρτιο, η Πολωνία αγόρασε έναντι 4,75 δισεκ. δολαρίων (3,8 δισεκ. ευρώ) το αμερικανικό σύστημα πυραύλων Patriot, με σκοπό να ενισχύσει την αεροπορική άμυνά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.