Κόσμος

Πολωνία: Θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πολωνίας.

Το Κίεβο έχει ζητήσει βαρέα στρατιωτικά οχήματα όπως το γερμανικής κατασκευής Leopard 2, το οποίο θα αποτελούσε μια σημαντική ενίσχυση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard θα παραδοθεί στο πλαίσιο της οικοδόμησης του συνασπισμού», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

«Θέλουμε αυτό να είναι ένας διεθνής συνασπισμός».

https://twitter.com/AndrzejDuda/status/1613180166347399171?s=20&t=bfb3eW0vzojoamMEY13jHA

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1613170843646889986?s=20&t=bfb3eW0vzojoamMEY13jHA

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε το Σάββατο ότι η Πολωνία δεν σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία χωρίς τον σχηματισμό ενός ευρύτερου συνασπισμού.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι παραμένει πεπεισμένος για την ανάγκη συντονισμού με τους συμμάχους για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει γνώση κανενός αιτήματος από τους συμμάχους της να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2