Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Πομπέο: Ο Μαδούρο μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Βενεζουέλας!

Πομπέο: Ο Μαδούρο μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Βενεζουέλας!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Για παρεμπόδιση της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στη Βενεζουέλα, κατηγορεί τον Νικολάς Μαδούρο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο καταγγέλλει την κυβέρνηση Μαδούρο ότι “εμποδίζει” την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με τον επίδοξο – αυτοανακυρηχθέντα Βενεζουελάνο πρόεδρο Χουάν Γουαϊδό.

“Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο στρατός του καθεστώτος εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία”, τόνισε με tweet του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας:

“Το καθεστώς Μαδούρο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ”:

Την Τρίτη (5.2.2019), στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία.

“Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις”, απάντησε ο αμφισβητούμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ισχυριζόμενος ότι δεν θα επιτρέψει να “ταπεινωθεί” η Βενεζουέλα με “ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις