Κόσμος

Πορτογαλία: 4 νεκροί και 1 αγνοούμενος σε συντριβή ελικοπτέρου στον ποταμό Δούρο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται στην Πορτογαλία. Ελικόπτερο που επέστρεφε από αποστολή πυρόσβεσης συνετρίβη στον ποταμό Δούρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Παρασκευή (30.08.2024).

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου σώθηκε και νοσηλεύεται με κατάγματα στα πόδια, ενώ τα σωστικά συνεργεία στη βόρεια Πορτογαλία, αναζητούν ακόμη το πέμπτο μέλος της ομάδας.

Στο ελικόπτερο επέβαινε μια ομάδα πέντε ειδικών της Μονάδας Προστασίας και Αρωγής.

Οι δύο βρέθηκαν νεκροί στα συντρίμμια και άλλοι δύο εντοπίστηκαν, επίσης, νεκροί κοντά στο ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου, το οποίο κόπηκε στα δύο, ανέφερε ο διοικητής της λιμενικής αρχής του ποταμού Δούρου, Ρούι Σίλβα Λαμπρέια.

Ο πρωθυπουργός, Λουίς Μοντενέγκρο, ο οποίος πήγε στο σημείο της τραγωδίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι η το Σάββατο 31 Αυγούστου θα είναι ημέρα πένθους για την Πορτογαλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος
Ποιος ήταν ο Πάπας Λέων 13ος το όνομα του οποίου πήρε ο νέος Ποντίφικας – Σπάνιο βίντεο του 1896
Ο πάπας Λέων 13ος - ο κατά κόσμον Βιτσέντσο Τζοακίνο Ραφαέλε Λουίτζι Πέτσι - ήταν ο γηραιότερος Ποντίφικας και είχε την τρίτη μακρύτερη θητεία - Τον αποκαλούσαν «πάπα του ροζάριου»
όρκος καρδινάλιος