Κόσμος

Πορτογαλία: Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία μόνο ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι η χώρα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για την μάχη που έχει μπροστά της.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Σάλες σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στην πόλη Μπράγκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

click4more Πορτογαλία: Παρατείνονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου τα αυστηρά μέτρα

Σύμφωνα με την υγειονομική αρχή DGS, σήμερα καταγράφηκαν συνολικά 1.278 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι.

Η τελευταία φορά που η Πορτογαλία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 ημερήσια κρούσματα ήταν στις 10 Απριλίου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: ΗΠΑ και Ουκρανία έφτιαξαν νέο ειρηνευτικό σχέδιο 19 σημείων – «Θετικό και πλήρως αναθεωρημένο»
Οι ΗΠΑ είχαν προηγουμένως ασκήσει πίεση στην Ουκρανία να συμφωνήσει σε μία πρόταση 28 σημείων που είχε εκπονηθεί από αξιωματούχους της Ουάσινγκτον και της Μόσχας
Οχήματα καίγονται κοντά σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Απαγόρευση εισόδου στη Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Βενετία - «Έβαψε» πράσινο το μεγάλο κανάλι
Οι ακτιβιστές, μεταξύ αυτών και η 22χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, χρησιμοποίησαν μη τοξική, περιβαλλοντικά ασφαλή βαφή, συνδέοντας τη διαμαρτυρία τους στη Βενετία με τη λήξη της συνόδου Cop30 στη Βραζιλία
Γκρέτα Τούνμπεργκ