Κόσμος

Πορτογαλία: Βρετανοί τουρίστες φεύγουν «τρέχοντας» για να γλυτώσουν την καραντίνα

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών στην Πορτογαλία, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα πριν την επαναφορά του μέτρου της καραντίνας που προκάλεσε δυσφορία στη Λισαβόνα και την τουριστική βιομηχανία της.

«Θα επέστρεφα την Τετάρτη, αλλά αναγκάστηκα να αλλάξω την πτήση μου για να αποφύγω την καραντίνα…Πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Λίζα Κίναν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς έτρεχε προς την πύλη επιβίβασης του αεροδρομίου της Λισαβόνας.

Η τριάντα χρονών και κάτι Βρετανίδα, που εργάζεται στον τομέα της υγείας, πλήρωσε 150 λίρες (174 ευρώ) για να αλλάξει την ημερομηνία της πτήσης της προς το Λούτον, στα βόρεια προάστια του Λονδίνου.

Με… ελαφρά πηδηματάκια από την Πορτογαλία

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι αναχωρήσεις επιταχύνθηκαν λόγω της απόφασης του Λονδίνου να επιβάλει εκ νέου, από αύριο Τρίτη, καραντίνα σε ταξιδιώτες που προέρχονται από την Πορτογαλία, γεγονός που προκάλεσε ουρές στο αεροδρόμιο Φάρο, στην τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε, στην νότια Πορτογαλία, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός στους Βρετανούς παραθεριστές.

Μόνο το Σάββατο, περίπου 10.000 Βρετανοί αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Φάρο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο πρόεδρος της τουριστικής περιοχής του Αλγκάρβε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι περίπου 2.500 επιβάτες κράτησαν το αρχικό πρόγραμμα του ταξιδιού τους.

Χθες ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα επέκρινε τη Βρετανία επειδή ενέταξε τη χώρα του στην «πορτοκαλί λίστα» με τις περιοχές εκείνες απ’ όπου οι επισκέπτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, τονίζοντας ότι το μέτρο «δεν δικαιολογείται» και προκαλεί «σοβαρή ζημιά» στους Βρετανούς τουρίστες και στην πορτογαλική οικονομία.

Click4more: Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Ψηφίζεται στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης είναι «καταστροφική για τον τουρισμό της Πορτογαλίας, ειδικά σε μια εποχή που ο κλάδος βρίσκεται σε ανάκαμψη», υπογράμμισε η πορτογαλική τουριστική συνομοσπονδία με μια ανακοίνωσή της.

Από τις 17 Μαΐου, η Πορτογαλία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των λίγων χωρών και εδαφών που εξαιρούνταν από το μέτρο της καραντίνας κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επαναφορά των τουριστικών ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών επέτρεψε σε περισσότερους από 12.000 οπαδούς του αγγλικού ποδοσφαίρου να ταξιδέψουν στις 29 Μαΐου στο Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία, για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Champions League) που διεξήχθη μεταξύ δύο αγγλικών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο στρατός φοβάται αποδυνάμωση των εφέδρων εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση Νετανιάχου
Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί για χαμηλή συμμετοχή των εφέδρων στην επικείμενη επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Haaretz
Ισραηλινοί στρατιώτες
Βρετανία: Σκληραίνει η μεταναστευτική πολιτική – Σαφές μήνυμα σε ξένους φοιτητές
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για να προειδοποιήσει ξένους φοιτητές ότι η παραμονή τους στη χώρα δεν μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη της βίζας τους
Το Big Ben στο Λονδίνο 1
Στους 1124 ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν - Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την ανατολική πλευρά του Αφγανιστάν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεπερνά πλέον τους 1 100 νεκρούς, σύμφωνα με την αφγανική πτέρυγα της Ερυθράς Ημισελήνου
Τα ερείπια ενός σπιτιού στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό
Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 3
Η Κίνα επιδεικνύει τη στρατιωτική της ισχύ σε μια πρωτοφανή παρέλαση – Παρόντες Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
Το Πεκίνο οργανώνει μια εντυπωσιακή παρέλαση για τα 80 χρόνια από την ήττα της Ιαπωνίας – Μια επίδειξη δύναμης που θεωρείται πρόκληση προς τη δυτική παγκόσμια τάξη, σύμφωνα με ανάλυση της Guardian
Κινέζοι στρατιώτες σε παρέλαση 9