Κόσμος

Πορτογαλικά μαγειρέματα αλά ..greek statistics

Το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που έχει αναφέρει η κυβέρνηση σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης.
 

Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο,ηγέτης του Σοσιαλδημοκατικού Κόμματος,τόνισε σήμερα πως τα χρέη των κρατικών εταιριών δεν συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό δημόσιο χρέος, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά στο 82% του ΑΕΠ εφέτος.
 
Σύμφωνα με τον πορτογάλο πολιτικό, το “πραγματικό” δημόσιο χρέος είναι 112% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ, αρκετά πάνω από το στόχο του 7,3% που έχει θέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για το τέλος του έτους.
 
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν στο παρελθόν απορρίψει ανάλογους ισχυρισμούς μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία ελέγχονται τακτικά από τις Βρυξέλλες.
 
Την περασμένη εβδομλαδα, ο Πάσος Κοέλιο επιβεβαίωσε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα τηρήσει την υπόσχεσή του να επιτρέψει την έγκριση του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2011 στην τελική ψηφοφορία της 26ης Νοεμβρίου ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν την Πορτογαλία ως τον επόμενο αδύναμο κρίκο στην ευρωζώνη μετά την Ιρλανδία.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη