Κόσμος

ΠΟΥ: Νέα τοποθέτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca

Το ισοζύγιο κινδύνου/οφέλους συνεχίζει να είναι «σε μεγάλο βαθμό» υπέρ της χρήσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εξηγώντας ότι εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ αυτού του εμβολίου και ορισμένων σπάνιων τύπων θρομβοεμβολών, ο Ροτζέριο Πίντο ντε Σα Γκασπάρ, διευθυντής του τμήματος ρυθμίσεων και προεπιλογών του ΠΟΥ, επέμεινε στο γεγονός ότι με το υφιστάμενο επίπεδο γνώσεων το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου του εμβολίου «παραμένει σε μεγάλο βαθμό θετικό».

Click4more: Αποστάσεις του EMA από το στέλεχός του που είπε ότι το AstraZeneca συνδέεται με θρομβώσεις

«Αυτά τα οφέλη είναι πραγματικά πολύ σημαντικά σε ό,τι αφορά τη μείωση της θνησιμότητας μεταξύ των πληθυσμών που εμβολιάζονται», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΠΟΥ που αφιερώθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, λέγοντας ότι τόσο ειδικοί όσο και τα μέσα ενημέρωσης τείνουν να εστιάζουν «υπερβολικά» μόνο στους κινδύνους.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία (του μηνύματός μας) με τα οφέλη του εμβολίου», επέμεινε.

Λίγο νωρίτερα ο EMA υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων, αφού στέλεχος του οργανισμού δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι υπάρχει τέτοια σύνδεση.

Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα