Κόσμος

Πούτιν: Θα κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός του θα αποτελέσει ένα βήμα το οποίο θα επιτρέψει να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας του Ρώσου προέδρου.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο».

click4more Πούτιν: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό – Εμβολιάστηκε η κόρη του

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν , ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα κάνει το εμβόλιο και θα επισκεφθεί την Σεούλ. Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε γενικά για οποιεσδήποτε επισκέψεις του στο εξωτερικό, αλλά συγκεκριμένα για την επικείμενη επίσκεψή του στην Σεούλ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε πότε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος Πούτιν το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Πηγή: TASS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν