Τρίτη, 18 Ιουν.
31oC Αθήνα

Πουτζδεμόν: Επιμένει για ανεξαρτησία της Καταλονίας από το Βέλγιο

Πουτζδεμόν

Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να «επικυρωθεί» η βούληση των Καταλανών να ζήσουν σ’ ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε σήμερα από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας αυτής Κάρλες Πουτζδεμόν, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε.

Πουτζδεμόν: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα του από το Βέλγιο

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν άρχισε σήμερα (25.11.2017) την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο.

Έφυγε από την Βαρκελώνη ο Πουτζδεμόν! Θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο!

Ο Πουτζντεμόν μετέβη μαζί με τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του στην πρωτεύουσα της ΕΕ, όπου είναι ελεύθερος υπό όρους. Η βελγική δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Ισπανία.

«Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίες μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

Πουτζδεμόν: Ψάχνει για συμμάχους και ζητάει ενότητα

Καταφέρθηκε εναντίον της έλλειψης ενότητας μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και συμμετέχουν χωριστά στις εκλογές.

Πουτζδεμόν

«Είναι η στιγμη της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων», τόνισε ο καταλανός ηγέτης. «Είναι η στιγμή της ενότητας».

Το ψηφοδέλτιο του Πουτζντεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους.

Επίθεση από Ραχόι

Το Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι επέκρινε ζωηρά αυτή την πρώτη πολιτική ομιλία του Κάρλες Πουτζδεμόν στο Βέλγιο, η οποία ήταν μια «σουρεαλιστική» στιγμή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο, τίποτε πιο σουρεαλιστικό, τίποτε πιο παράδοξο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο Πουτζδεμόν έγινε ένα πρόσωπο γκροτέσκο. (…) Ο Πουτζδεμόν δεν ζει στις Βρυξέλλες, κρύβεται εκεί», επιτέθηκε ο Πονς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις