Κόσμος

Πούτιν: Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα στη Συρία!

- "Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα στη Συρία" δήλωσε ο Πούτιν
- Επικαλείται πληροφορίες από "έμπιστες πηγές"
- Η Ρωσία θα απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη  για την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ
- Ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

Η Ρωσία έχει πληροφορίες από “έμπιστες πηγές” ότι νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα, προετοιμάζονται σε μια σειρά περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων και στη Δαμασκό, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημο αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλιμπ. “‘Όλα τα περιστατικά με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά” δήλωσε ο Πούτιν.

“Έχουμε αναφορές από διάφορες πηγές, πως αντίστοιχες προβοκάτσεις – δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω αλλιώς – ετοιμάζονται σε άλλα μέρη της Συρίας, μεταξύ των οποίων και η Δαμασκός. “Φυτεύουν” κάποια χημικά εκεί, ώστε να κατηγορήσουν την συριακή κυβέρνηση για επίθεση” δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου. Το περιστατικό δεν έχει ερευνηθεί, όμως οι ΗΠΑ πρόλαβαν ήδη να εξαπολύσουν δεκάδες πυραύλους σε μια συριακή βάση, ως απάντηση στην επίθεση με τα χημικά.

“Ο πρόεδρος Ματαρέλα και εγώ το συζητήσαμε και του είπα πως μου θυμίζει έντονα τα γεγονότα του 2003, όταν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ μιλούσαν στα Ηνωμένα Έθνη για χημικά όπλα που βρέθηκαν στο Ιράκ. Η στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε στο Ιράκ και τελείωσε με μια μεγάλη τραγωδία για την χώρα, την ανάπτυξη της τρομοκρατικής απειλής και την εμφάνιση του ISIS σε παγκόσμια κλίμακα” πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι