Κόσμος

Πούτιν: Καλή διάθεση για την Τουρκία, “καρφιά” για Brexit

Πρόθυμος να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, εμφανίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το Brexit.

“Όπως γνωρίζετε, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο της χώρας αυτής. Είναι επίσης γνωστό ότι η Άγκυρα ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προτιθέμεθα να λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον”, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Αξιωματούχοι στην Άγκυρα περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι εξέφρασαν τη λύπη τους για την κατάρριψη.

Μιλώντας για το Brexit, o Πούτιν δήλωσε ότι η αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να κοπάσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο μένει να φανεί αν – ύστερα από αυτήν την έκβαση- η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια πολέμου για 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα στη Γερμανία – Δεν είναι προετοιμασμένα τα  νοσοκομεία
Πρόσφατη έρευνα της εκπομπής Panorama του NDR αποκαλύπτει ότι πολλά γερμανικά νοσοκομεία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένα για το υποθετικό σενάριο πολέμου, κάτι που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «αδιανόητο»
Άσκηση με γερμανικό νοσοκομείο 1
Τζίμι Κίμελ: Επιστροφή με δάκρυα στην τηλεόραση – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Τραμπ να ελέγχει τι θα λέμε»
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας να ελέγχει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να λέμε στην τηλεόραση» είπε μεταξύ άλλων ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τζίμι Κίμελ
Επιστολή Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου σε Τραμπ: Μην πουλήσετε μαχητικά F-16 και F-35 στην Τουρκία
Η επιστολή αναφέρει ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις υπό το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» κλιμακώνουν την ένταση και καθυστερούν ενεργειακά έργα στα οποία συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες
Μαχητικό αεροσκάφος F15 1