Κόσμος

Πούτιν – Ολάντ: Προς “μεγάλο συνασπισμό” ενάντια στους τζιχαντιστές

Έκκληση υπέρ της συγκρότησης ενός «ευρύτερου συνασπισμού» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. 

«Πρέπει μαζί να διευρύνουμε περαιτέρω αυτόν τον συνασπισμό με στόχο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία (…) προκειμένου το σύνολο των χωρών να ενεργήσουν εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον του Ντάες» σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια δήλωση που έκανε ενώπιον των δημοσιογράφων προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.
«Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο συνασπισμός είναι απόλυτα απαραίτητος και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι θέσεις μας συμπίπτουν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη «να ενωθούν οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον του κοινού εχθρού».
«Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία» διαβεβαίωσε ο ίδιος κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο με τον Γάλλο ομόλογό του. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
1
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι συμφωνίες δισεκατομμυρίων, τα «παγωμένα» F35 και οι αγωνίες της Αθήνας
Όλα τα σενάρια και τα πιθανά deal που θα συζητηθουν στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του
Ντόναλντ Τραμπ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 29
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα