Κόσμος

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις «προκαλεί» τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν debate με ανοιχτά μικρόφωνα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο. Η Κάμαλα Χάρις ζητάει από τον Ντόναλντ Τραμπ να συμμετάσχουν στο debate με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά του.

Η αντιπρόεδρος της χώρας και υποψήφια των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις, κάλεσε το Σάββατο (31.08.2024) τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ σε debate με τα μικρόφωνά τους ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά της.

Η Χάρις και ο πρώην πρόεδρος έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε ντιμπέιτ, το οποίο θα φιλοξενήσει το δίκτυο ABC News, στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδίδεται στους συμβούλους του που δεν θα του επιτρέψουν τηλεμαχία με ανοιχτό το μικρόφωνο. Αν το ίδιο το επιτελείο του δεν τον εμπιστεύεται, ο αμερικανικός λαός σίγουρα δεν θα το κάνει», έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter) η Χάρις.

«Είμαστε υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία. Ας κάνουμε διάλογο με διαφανή τρόπο – με τα μικρόφωνά μας σε όλη τη διάρκεια».

Ο Τραμπ είχε εκφράσει την προτίμησή του να έχει ανοιχτό το μικρόφωνο και είχε πει ότι δεν θα ήθελε να του το κλείσουν στο τελευταίο debate απέναντι στον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τα αποκαλούμενα «καυτά μικρόφωνα» μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να πλήξουν πολιτικούς υποψήφιους, καθώς πιθανόν να «πιάσουν» προσβλητικά σχόλια, τα οποία συχνά δεν προορίζονται για το κοινό.

Τα κλειστά μικρόφωνα αποτρέπουν επίσης τους συμμετέχοντες από το να διακόπτουν τον αντίπαλό τους.

Εκπρόσωπος του ABC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το ντιμπέιτ θα είναι το πρώτο που η Χάρις και ο Τραμπ θα αντιπαρατεθούν από τότε που ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για την διεκδίκηση της προεδρίας έπειτα από μια κακή εμφάνιση σε τηλεμαχία στο CNN τον Ιούνιο, κάτι που ήγειρε αμφιβολίες για τις νοητικές του ικανότητες.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλς και ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Τζέι Ντι Βανς έχουν συμφωνήσει να διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 1η Οκτωβρίου στο CBS News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης