Κόσμος

Προκαλεί ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς!

Νέα πρόκληση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με γραπτό του μήνυμα για την εθνική τουρκική εορτή της 19ης Μαΐου και τα 100 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας, που για την Ελλάδα σημαίνει Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης”.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ερντογάν:

“Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία.

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας”, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Τούρκος πρόεδρος τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους.

“Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας”.

Click4more: Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα σε διεθνή ύδατα – video

Με την Τουρκία να προκαλεί στην ανατολική Μεσόγειο και μια ακόμη άσκηση να γίνεται στο Αιγαίο, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu υποστηρίζει ότι ελληνική πυραυλάκατος… παρενόχλησε τουρκική κορβέτα στο Αιγαίο, σε διεθνή ύδατα!

Η κορβέτα TCG Büyükada συμμετέχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 13 Μαΐου.

Το Σάββατο (18.05.2019), άρθρο του πρακτορείου «Ανατολή» υποστηρίζει ότι η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα, πλησιάζοντας την σε απόσταση αναπνοής, σε διεθνή ύδατα.

Μάλιστα, το Anadolu, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τουρκικού πλοίου. Φυσικά, δεν προσδιορίζει σε ποιο σημείο έπλεε η τουρκική κορβέτα, μόνο ότι βρισκόταν στο νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, η πυραυλάκατος «Κρυσταλλίδης» πλησίασε στα 200 μέτρα από αριστερά την TCG Büyükada. «Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας, η κορβέτα TCG Büyükada παρενοχλήθηκε από την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» κατά τη διάρκεια άσκησης στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο.

Το ελληνικό πλοίο, που παραβίασε τους διεθνείς κανόνες και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί μετά από προειδοποιήσεις», γράφει το τουρκικό πρακτορείο!
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS
Πώς το «κόψιμο» της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ φέρνει φόβους για μια νέα εποχή λογοκρισίας στις ΗΠΑ
Η αιφνιδιαστική διακοπή της εκπομπής μετά από επικρίσεις προς τον Τραμπ προκαλεί θύελλα στο Χόλιγουντ και στον πολιτικό κόσμο – Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια ανησυχητική καμπή στην ελευθερία του λόγου, αναλύει η Washington Post
Ο Τζίμι Κίμελ 6
Ο Ερντογάν αναγκάζει τον κατασκευαστή του νέου κτιρίου του ΥΠΕΞ να δεσμευτεί ότι θα το έχει έτοιμο σε 2 χρόνια – Ο viral διάλογος
«Τώρα μας βλέπουν όλοι εδώ στην αίθουσα και σε όλη την Τουρκία, όλοι θα το θυμούνται αυτό» είπε με σοβαρό ύφος ο Τούρκος πρόεδρος ενώ ο κατασκευαστής χαμογελούσε αμήχανα
Ο κατασκευαστής του νέου κτιρίου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Χακάν Φιντάν και ο Ταγίπ Ερντογάν
Ρωσία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στη Καμτσάτκα – Σε συναγερμό οι αρχές
Σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ έπληξε την Παρασκευή τη χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τσουνάμι – Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές
Χάρτης του σεισμού στην Άπω Ανατολή στη Ρωσία
Γαζα: Συνεχείς βομβαρδισμοί και χιλιάδες εκτοπισμένοι – «Θα είναι μακρύς ο πόλεμος» λέει ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ
Βομβαρδισμοί, μαζική φυγή αμάχων και νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης: η Γάζα βιώνει νέα κλιμάκωση, ενώ το Ισραήλ δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας μακροπρόθεσμα χωρίς να καταλάβει το έδαφος
Βομβαρδισμοί στη Γάζα