Κόσμος

Πρόκληση χωρίς τέλος από τα Σκόπια – Κλείνουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα έως τις 31 Δεκεμβρίου!

Προκλήσεις χωρίς τέλος από τους κατ' όνομά γείτονές μας οι οποίοι έχουν κλείσει μονομερώς τα σύνορα με την Ελλάδα αγνοώντας τόσο την ΕΕ όσο και διεθνείς συνθήκες.

Σήμερα, η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Με άλλα λόγια αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σύνορα με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου!

Ο υπουργός ‘Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, αιτιολογώντας την πρόταση για την παράταση του μέτρου, σημείωσε ότι αυτό κρίνεται απαραίτητο λόγω των αυξημένων προσπαθειών από μετανάστες να εισέλθουν και να διασχίσουν το έδαφος της χώρας.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ είχε αποφασίσει την κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία τον περασμένο Αύγουστο. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης θεωρήθηκε από τις αρχές της ΠΓΔΜ απαραίτητη για την αποτελεσματική συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η κήρυξη κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και την Σερβία είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και τώρα, με τη νέα απόφαση της Βουλής, επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους.

Κατά της παράτασης του μέτρου κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία μέχρι τα τέλη του έτους τάχθηκε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το επιχείρημα ότι ο νόμος για τη διαχείριση κρίσεων δεν προβλέπει αυτή τη δυνατότητα και ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να φανεί πως θα λειτουργήσει στην πράξη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
28
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 3