Κόσμος

Προκλητική Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις την Ελληνική Αντίσταση» – Επιστράτευσε μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη

Προκλητική ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την ενόχληση της Ρωσίας για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε την Μόσχα «εχθρό της Ευρώπης».

Με ανάρτησή της στο Telegram επικαλείται μέχρι και τον… Μίκη Θεοδωράκη για να την «πει» στον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι προδίδει την Ελληνική αντίσταση.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» είπε η Ζαχάροβα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!» κατέληξε η Ζαχάροβα.

zaharova

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Χεζμπολάχ και Ιράν βομβαρδίζουν το Ισραήλ, εκρήξεις και καπνοί στη Βηρυτό: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» ορκίζεται η Τεχεράνη
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
Εκρήξεις στη Βηρυτό 11
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
8