Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Προς συμβιβασμό η έκρυθμη πολιτική κατάσταση την Ταϊλάνδη

Προς συμβιβασμό η έκρυθμη πολιτική κατάσταση την Ταϊλάνδη

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και οι διαδηλωτές, που ζητούν από τις 14 Μαρτίου την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζαζίβα ανακοίνωσαν ότι θα έχουν σήμερα συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στην κρίση.

“Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για διάλογο… η τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών…” , δήλωσε μέλος της κυβέρνησης Αμπίσιτ.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί υπό πίεσιν, ωστόσο δεν απέκλεισε τις συνομιλίες, εάν διεξαχθούν σε ευνοϊκό κλίμα.

Τα “κόκκινα πουκάμισα” , υποστηρικτές του ανατραπέντος με πραξικόπημα εξόριστου προέδρου Τάκσιν Σιναουάτρα, έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο της Μπανγκόκ απαιτώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι υπηρετεί τις παραδοσιακές μοναρχικές ελίτ της Μπανγκόκ.

Ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα συμφώνησε να συναντήσει σήμερα τους ηγέτες του αντικυβερνητικού κινήματος σε μία προσπάθεια για την άμβλυνση της έντασης και την αποφυγή σύγκρουσης. Πολιτικοί αναλυτές δεν θεωρούν ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε