Κόσμος

Προς συμβιβασμό η έκρυθμη πολιτική κατάσταση την Ταϊλάνδη

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και οι διαδηλωτές, που ζητούν από τις 14 Μαρτίου την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζαζίβα ανακοίνωσαν ότι θα έχουν σήμερα συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στην κρίση.
“Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για διάλογο… η τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών…” , δήλωσε μέλος της κυβέρνησης Αμπίσιτ.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί υπό πίεσιν, ωστόσο δεν απέκλεισε τις συνομιλίες, εάν διεξαχθούν σε ευνοϊκό κλίμα.

Τα “κόκκινα πουκάμισα” , υποστηρικτές του ανατραπέντος με πραξικόπημα εξόριστου προέδρου Τάκσιν Σιναουάτρα, έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο της Μπανγκόκ απαιτώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι υπηρετεί τις παραδοσιακές μοναρχικές ελίτ της Μπανγκόκ.

Ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα συμφώνησε να συναντήσει σήμερα τους ηγέτες του αντικυβερνητικού κινήματος σε μία προσπάθεια για την άμβλυνση της έντασης και την αποφυγή σύγκρουσης. Πολιτικοί αναλυτές δεν θεωρούν ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» – Στέλνει αντιπροσωπεία στο Πακιστάν
Έσπευσε να σημειώσει πως: «Οι εκπρόσωποί μου πηγαίνουν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν - Θα είναι εκεί αύριο το βράδυ, για διαπραγματεύσεις» - «Αν δεν δεχθούν τη συμφωνία, θα τους καταστρέψουμε»
Ντόναλντ Τραμπ 13
Μαλαισία: Καταστροφική φωτιά έκαψε πάνω από 1.000 σπίτια και εκτόπισε χιλιάδες κατοίκους
Εκδηλώθηκε σε ένα χωριό χτισμένο σε πασσάλους στην περιοχή Σαντακάν, όπου πολλά ξύλινα σπίτια στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο και διαμένουν ορισμένοι από τους φτωχότερους κατοίκους της χώρας
Μαλαισία: Καταστροφική φωτιά έκαψε πάνω από 1.000 σπίτια και εκτόπισε χιλιάδες κατοίκους