Κόσμος

Προσφυγικό: Διακινητές διαφημίζουν ταξίδι με πλοίο στην Ιταλία μέσω Facebook!

Διακινητές ανθρώπων που έχουν τη βάση τους στην Τουρκία προσφέρονται να μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, αντί της Ελλάδας, όπου είναι πιθανό να απελαθούν βάσει της συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στην κυβέρνηση της Άγκυρας και την ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Ο Guardian ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά του ότι διακινητές χρησιμοποίησαν το Facebook για να διαφημίσουν ένα ταξίδι με πλοίο προς την Ιταλία από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης — με κόστος 4.000 δολάρια το άτομο, τιμή τετραπλάσια απ’ ό,τι χρεώνουν για ένα ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Πλήρως εξοπλισμένο!

“Το ταξίδι είναι για το Σάββατο, από τη Μερσίνη μέχρι την Ιταλία, μ’ ένα εμπορικό πλοίο μήκους 110 μέτρων, εξοπλισμένο με τρόφιμα, νερό, σωσίβια και φάρμακα”, αναφερόταν στην ανάρτηση, σύμφωνα με την Guardian.

Η διαφήμιση αυτή, η οποία δεν υπάρχει πλέον σήμερα στο Facebook, έκανε την εμφάνισή της μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ αυτό το μήνα περί επιστροφής μεταναστών και προσφύγων που περνούν παράνομα στην Ελλάδα.

Υπεύθυνος του Facebook δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation πως η εταιρεία ερευνά από πού προήλθε η διαφήμιση αυτή.

Τα δύο τελευταία χρόνια, πολλοί επίδοξοι μετανάστες, που επεδίωκαν να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποίησαν το Facebook σαν πυξίδα για να βρίσκουν τους διακινητές ανθρώπων που ήλπιζαν ότι θα τους οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Ωστόσο πολλοί από τους μετανάστες αυτούς καταλήγουν εξαπατημένοι από ανθρώπους που εμφανίζονται ως διακινητές, αναφέρει η Guardian.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ