Κόσμος

Πρόστιμο 385 εκατ. ευρώ σε 11 τράπεζες από την Αρχή Ανταγωνισμού

Χρέωναν προμήθεια για διαχείριση επιταγών με το πρόσχημα αναπλήρωσης ρευστότητας. Είναι από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε τράπεζες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η Αρχή Ανταγωνισμού της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 384,9 εκατομμυρίων ευρώ στις 11 μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες για τη χρέωση προμήθειας στη διαχείριση επιταγών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
 
Η Αρχή τιμώρησε με αυτό τον τρόπο την πρακτική να χρεώνουν 4,3 λεπτά του ευρώ ανά επιταγή που είχαν εφαρμόσει οι τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2002 με το πρόσχημα της αναπλήρωσης της ρευστότητας, λόγω της ταχύτερης εξαργύρωσης των επιταγών.
 
Μεταξύ των τραπεζών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο συγκαταλέγονται η Credit Agricole, μητρική της Εμπορικής Τράπεζας, η Societe Generale,μητρική της Γενικής Τράπεζας, η BNP Paribas,και η HSBC.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα ζητά το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου με τις ΗΠΑ – «Απαράδεκτη η πρότασή τους», λέει ο Τραμπ
Η Τεχεράνη ζητά άρση του αμερικανικού αποκλεισμού στα ιρανικά λιμάνια και αποδέσμευση των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων που είναι παγωμένα σε τράπεζες λόγω της πίεσης των ΗΠΑ
Majid Asgaripour