Κόσμος

Πρωθυπουργό και όχι δήμαρχο θέλουν οι Γάλλοι τον Εντουάρ Φιλίπ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ κέρδισε την δημαρχία στη Χάβρη στις χθεσινές δημοτικές εκλογές και μάλιστα με ποσοστό μεγαλύτερο του 58,8%.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση των Harris Interactive – Epoka, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των LCI, TF1 και RTL αργά χθες το βράδυ περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους θέλουν να παραμείνει πρωθυπουργός και όχι δήμαρχος.

Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση το 55% των Γάλλων πολιτών θέλει τον Εντουάρ Φιλίπ πρωθυπουργό της χώρας, το 44% θέλει άλλο και το 1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Μια ανάλογη δημοσκόπηση την περασμένη χρονιά έλεγε πως το 48% ήθελε τον Εντουάρ Φιλίπ, το 51% άλλον πρωθυπουργό και το 1% δεν είχε απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γάζα βυθισμένη στο σκοτάδι: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κατάρρευση του νυχτερινού φωτισμού από τον Οκτώβριο του 2023
Η Λωρίδα της Γάζας, χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα εδώ και μήνες, εμφανίζεται πλέον επτά φορές λιγότερο φωτισμένη τη νύχτα σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
Παλαιστίνιοι στη Γάζα μεταφέρουν τρόφιμα 1