Κόσμος

Πτώχευσε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιρλανδίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας κήρυξε την πτώχευση του Σον Κουίν, του πλουσιότερου, κάποτε, ανθρώπου στη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας κήρυξε σήμερα την πτώχευση του Σον Κουίν, ο οποίος ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, σε μια νίκη για την τράπεζα Anglo Irish Bank, η οποία έχει προσφύγει εναντίον του για χρέη έως και 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο 64χρονος Κουίν, ο οποίος από ένα λατομείο κατέληξε να έχει περιουσία 4 δισεκατομμυρίων ευρώ προτού αποκτήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην Anglo Irish Bank, η οποία έχει τώρα καταρρεύσει, δεν βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσει την απόφαση.

    Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής.

    Ο Κουίν είχε κάνει αίτηση πτώχευσης στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία ανήκει στη Βρετανία και έχει ένα λιγότερο επαχθές καθεστώς χρεοκοπίας.

    Ωστόσο η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλει απερρίφθη από δικαστήριο του Μπέλφαστ την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μοτζταμπά Χαμενεΐ: «Η υπογραφή Τραμπ δεν έχει καμία αξία – Ο “Μεγάλος Σατανάς” αποκάλυψε ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο»
«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιρανικός λαός και ο Άξονας της Αντίστασης έχουν γι' αυτόν μαθήματα που δεν θα ξεχάσει ποτέ», αναφέρει μεταξύ άλλων
Μοτζταμπά Χαμενεϊ