Κόσμος

“Πυρά” Ερντογάν κατά Τραμπ για τα όπλα στους Κούρδους!

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε σήμερα ως “τρικ” μία αναφορά σχετικά με αμερικανική υπόσχεση για την επιστροφή των όπλων που έχουν δοθεί στους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) που μάχονται στα βόρεια της Συρίας, μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

“Αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να ξεγελάσουν την Τουρκία, δηλώνοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δοθεί σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, θα καταλάβουν ότι τελικά διαπράττουν ένα λάθος,” είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ίδιος, τόνισε ότι η Άγκυρα θα αποδώσει ευθύνες σε όποια πλευρά έδωσε όπλα στο YPG εάν “μία σφαίρα βληθεί κατά της Τουρκίας.”
Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο έχει εξεγερθεί κατά της Τουρκίας, στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας από την δεκαετία του 1980.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τριπλή γεωπολιτική πίεση: Πώς Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα δοκιμάζουν τα όρια της Ευρώπης
Σε έναν κόσμο που ελέγχεται από Πεκίνο, Ουάσινγκτον και Μόσχα, η ΕΕ περνά περίοδο ιστορικής ευαλωτότητας και δεν είναι έτοιμη για τις θυσίες που απαιτεί η νέα εποχή αντιπαραθέσεων, αναλύει το Le Point.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας