Κόσμος

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει την Αυστραλία

Τουλάχιστον 38 κατοικίες και περίπου 140 αγροικίες και στάβλοι κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να μαίνεται βορειοανατολικά της Αδελαϊδας.

Η φωτιά αποτέφρωσε τεράστιες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Εκτιμάται ακόμα ότι κάηκαν χιλιάδες πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζωντανά.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το τριήμερο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή ήταν το χειρότερο που έχει ζήσει η Νότια Αυστραλία τα τελευταία 30 χρόνια.

Για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά υπάρχουν φόβοι ότι αύριο (Τετάρτη) που θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να υπάρξει και νέα αναζωπύρωση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει την Ουάσινγκτον υπό ομοσπονδιακό έλεγχο – Κόντρα με τη δήμαρχο για την ICE
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό άμεσο ομοσπονδιακό έλεγχο, κατηγορώντας τη δήμαρχο των Δημοκρατικών ότι αρνείται κάθε συνεργασία με την Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
2