Κόσμος

Πυρκαγιά σκορπά το θάνατο στο Μπαγκλαντές

114 οι νεκροί μέχρι στιγμής από την μεγάλη έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίρια της παλιάς περιοχής της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Τουλάχιστον 114 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν κατά τη γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες τμήμα του ιστορικού κέντρου της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, όπου τα συνεργεία εγκατέλειψαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και αναζητούν θύματα στα αποκαΐδια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η πυρκαγιά έκαιγε επί τρεις ώρες και επεκτάθηκε σε πολυώροφες κατοικίες της συνοικίας Καγετούλι, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες της Ντάκα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταμετρημένοι νεκροί ανέρχονται σε 114, ενώ 40 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, 12 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι χημικές ύλες από παράνομα βιοτεχνίες χημικών, εγκατεστημένα σε κτίρια κατοικιών τροφοδότησαν τις φλόγες που έφθασαν σε ύψος τους έξι ορόφους.

    “Ηταν σαν να άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως”, δήλωσε μια γυναίκα που αναζητούσε στα αποκαΐδια τα παιδιά της. “Φλεγόμενα χημικά υλικά κατέκλυσαν τους δρόμους σαν λάβα ηφαιστείου. Δεν υπήρχε τόπος να πατήσει κανείς”, δήλωσε ένας επιζών.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα οι νεκροί υπερβαίνουν τους 150.

    Πιστεύεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στο γεγονός ότι στην ταράτσα του ενός από τα κτίρια όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά γινόταν γαμήλια γιορτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς η κούρσα υπερηχητικών πυραύλων Κίνας, ΗΠΑ και Ρωσίας αναδιαμορφώνει τις παγκόσμιες ισορροπίες
Ικανοί να κινούνται με ταχύτητα δύο μιλίων το δευτερόλεπτο, αυτά τα όπλα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαφημίζει ότι μπορούν να μετατρέψουν τους στόχους «σε σκόνη» αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια στρατιωτική ισορροπία
Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα
Το τελευταίο βίντεο – μήνυμα του Φρανκ Κάπριο, του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο» στις ΗΠΑ: «Να με θυμάστε στις προσευχές σας»
Εμβληματική μορφή συμπόνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους – Την παραμονή του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους θαυμαστές του
Ο δικαστής Φρανκ Κάπριο
Ο μαζικός τουρισμός «χτυπά» και την Ανταρκτική – Ο οικολογικός κίνδυνος και η ταχύτερη τήξη των πάγων
Η τελευταία παρθένα περιοχή του πλανήτη αποδυναμώνεται – Έρευνα προειδοποιεί για τον αυξανόμενο αντίκτυπο των επισκεπτών και των επιστημονικών αποστολών, που επιταχύνουν την τήξη των πάγων
Φωτογραφία αρχείου