Κόσμος

Πυροσβέστες εκκενώνουν πόλεις έξω από την Ιερουσαλήμ λόγω της μεγάλης φωτιάς

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, σε μια πυρκαγιά που κατακαίει τους δασώδεις λόφους έξω από την Ιερουσαλήμ, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει στην εκκένωση περισσότερων μικρών πόλεων σήμερα, καθώς αεροσκάφη και πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς για δεύτερη ημέρα.

Το πύρινο μέτωπο, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων δυτικά της Ιερουσαλήμ, είχε ως αποτέλεσμα να υψωθούν σύννεφα καπνού ανατολικά, φθάνοντας πάνω από την πόλη. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως ορισμένοι άνθρωποι δέχθηκαν φροντίδα, επειδή εισέπνευσαν καπνό, όμως δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Η ισραηλινή Αρχή Πυρόσβεσης και Διάσωσης έκανε γνωστό πως 75 πληρώματα και 10 αεροσκάφη επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας της χώρας, έκαψε χθες περίπου 170.000 στρέμματα, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Σήμερα έγιναν και άλλες εκκενώσεις, όπως έγραψε η ισραηλινή Αρχή Πυρόσβεσης και Διάσωσης στο Twitter, ενώ σε άλλους έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης. Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει για τις φωτιές διεθνή βοήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 21
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης