Κόσμος

Πυροσβέστης έκλεισε στα…μούτρα της Μέρκελ το τηλέφωνο γιατί νόμιζε πως ήταν φάρσα

Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας πυροσβέστης στη Γερμανιά όταν σήκωσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πυροσβέστης Αντρέ Μούσβικ πίστεψε πως ήταν φάρσα και έκλεισε το τηλέφωνο όταν άκουσε μια γυναίκα από την άλλη πλευρά να του λέει πως είναι η καγκελάριος Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ ξαναπήρε καθώς ήθελε να μιλήσει με έναν εθελοντή πυροσβέστη για να τον ευχαριστήσει για την υπηρεσία που προσέφερε αυτός και οι συνάδελφοί του στην μικρή πόλη Μπέργκεν, την πρωτεύουσα του μεγαλύτερου γερμανικού νησιού Ρίγκεν.

Το περιστατικό αυτό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπέργκεν, όταν ο Αντρέ Μούσβικ απάντησε μεν όταν χτύπησε το τηλέφωνο, αλλά πίστεψε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Nordkurier”, ότι επρόκειτο για φάρσα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Όπως γράφει η εφημερίδα, είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι δεν ήταν διαθέσιμο για τέτοιες πλάκες και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Η άνγκελα Μέρκελ δεν πτοήθηκε και ξαναπήρε τηλέφωνο, ενώ μέσω του

γραφείου Τύπου της καγκελαρίας, ειδοποίησεότι ήθελε πραγματικά να μιλήσει με τους πυροσβέστες της εκλογικής της περιφέρειας, στην οποία εκλέγεται από το 1990.

Αυτή τη φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο ολόκληρη η πυροσβεστική ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και ο εν λόγω πυροσβέστης αισθάνθηκε ανακουφισμένος που θα μπορούσε να επανορθώσει την «αγένειά»του.

Τι ήθελε να πεί όμως η Άνγκελα Μέρκελ; Σύμφωνα με την “Ostsee-Zeitung” είχε μάθει ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά από ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού είχαν εγκατασταθεί οικειοθελώς στην πυροσβεστική υπηρεσία επί δύο εβδομάδες χωρίς φίλους και οικογένεια.

Και το έπραξαν αυτό ώστε να είνα έτοιμοι ανα πάσα στιγμή μιας και η

πυροσβεστική υπηρεσία τους είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έκτακτης ανάγκης και διάσωσης στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας.

Η Μέρκελ είπε στους πυροσβέστες ότι τους θεωρεί πολύ σπουδαίους και υποδειγματικούς και στη συνέχεια τους μίλησε για την δική της περιπέτειας, απο την καραντίνα που βρίσκεται και τουε αποκάλυψε πως το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό και πως περιμένει το δεύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας σε ιρανικό έδαφος
Η Τεχεράνη κάνει στρατηγικά βήματα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ και τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στις αρχές Ιουνίου του 2025
Οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Νατάνζ
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αιχμή τη Γάζα – Θερμή υποδοχή στο «Σπίτι της Τουρκίας» με τη σύζυγό του Εμινέ
Αύριο Τρίτη, 23.09.2025 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ταγίπ Ερντογάν - Την Πέμπτη ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με Τραμπ
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Αλαλούμ στις ανακοινώσεις της ΕΕ για το hacking με κακόβουλο λογισμικό
Μετά από αλλεπάλληλες διορθώσεις, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει ότι οι εκτεταμένες βλάβες στα αεροδρόμια οφείλονται σε επίθεση με ransomware
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1