Κόσμος

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Δυο νεκροί σε διαφορετικά περιστατικά που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών

Δυο περιστατικά με πυροβολισμούς σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (23.03.2024) στις Βρυξέλλες, με τραγικό απολογισμό δυο νεκρούς.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, στις Βρυξέλλες όπου δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο διαφορετικών περιστατικών.

Τα δυο συμβάντα συνδέονταια με τη διακίνηση ναρκωτικών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί, από τους οποίους ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός, ακούστηκαν στο Λάκεν, στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα νο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε μία συνοικία, κοντά στο κέντρο, όπου ένας άνθρωπος εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Έξι περιστατικά πυροβολισμών που φαίνεται να συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών έχουν σημειωθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου αυξάνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση «κρακ» στους δρόμους.

Υπό πίεση έπειτα από αυτά τα περιστατικά, με μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ, οι τοπικές αρχές παρουσίασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τη στρατηγική τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα βίας, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της περιοχής των Βρυξελλών Σοφί Λαβό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν c'est fini: Σβήνει οριστικά το όνειρο της προεδρίας - Εκτεθειμένος ο Ζορντάν Μπαρντελά, η ώρα της ανιψιάς Μαριόν Μαρεσάλ
Ταφόπλακα στο πολιτικό μέλλον της Λε Πεν προτείνουν οι εισαγγελείς, το καλοκαίρι κρίνεται αν θα είναι υποψήφια το 2027 - Ανοίγει ο δρόμος για την Μαριόν Μαρεσάλ να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Η Μαρίν Λε Πεν
Σαμποτάζ σε γερμανική κορβέτα: Ο 54χρονος Έλληνας, η δολιοφθορά και οι υποψίες για «ρωσικό» δάκτυλο
Έριξαν πάνω από 20 κιλά χαλίκια στον κινητήρα ενός πλοίου, τρύπησαν τη γραμμή τροφοδοσίας πόσιμου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων και απενεργοποίησαν διακόπτες ασφαλείας
Γερμανικό πλοίο