Κόσμος

Ρεκόρ πώλησης Καλάσνικοφ το 2022 κι ας μην έχει τελειώσει ακόμα η χρονιά

Η βιομηχανία παραγωγής όπλων Καλάσνικοφ έχει καταγράψει ήδη φέτος τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς τα τουφέκια της αγοράζονται με ρυθμό «ρεκόρ», έπειτα από επτά μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι πωλήσεις των γνωστών Καλάσνικοφ της αυξήθηκαν κατά 40% φέτος» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας Άλαν Λουσνίκοφ χθες Πέμπτη από την πόλη Ιζέφσκ. Δεν έδωσε απόλυτο αριθμό των πωλήσεων του πιο διαδομένου τουφεκιού εφόδου στην υφήλιο.

«Προτεραιότητα είναι οι προμήθειες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας» επεσήμανε ο Λουσνίκοφ.

«Το να εγγυόμαστε την αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες, είναι το καθήκον στην εκτέλεση του οποίου επικεντρώνονται όλα τα τμήματα της εταιρείας ανεξαίρετα», είπε.

Πέρα από τις πωλήσεις εντός Ρωσίας, καταγράφεται επίσης αύξηση των εξαγωγών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων. Ήδη τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις στο εξωτερικό ξεπέρασαν αυτές που καταγράφηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά, διαβεβαίωσε.

«Οι παραγωγικές δυνατότητες μας αξιοποιούνται πολύ εντατικά φέτος», σύμφωνα με τον Λουσνίκοφ. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας παραλαμβάνουν φέτος 70.000 τουφέκια AK-103.

Κατά τη δημόσια εταιρεία εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, πλέον εξάγονται πάνω από 100.000 τουφέκια Καλάσνικοφ διαφόρων τύπων σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Εξάλλου το «Αβτομάτ Καλάσνικοφ», το πιο διαδεδομένο τουφέκι εφόδου στον πλανήτη, συχνά αντιγράφεται χωρίς άδεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2