Κόσμος

Ρεσάλτο των ΗΠΑ σε τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό – Υποψίες ότι συνδέεται με Ιράν και Ρωσία

«Το Υπουργείο Πολέμου θα αρνηθεί στους παράνομους παράγοντες και τους αντιπροσώπους τους την ελευθερία κίνησης στον θαλάσσιο χώρο»

Ακόμα μία επιχείρηση κατάληψης τάνκερ έκαναν οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Veronica III, το οποίο έπλεε με σημαία Παναμά στον Ινδικό Ωκεανό και φέρεται να έχει συνδέσεις με Ιράν και Ρωσία.

Το τάνκερ φαίνεται να επιχείρησε να παραβιάσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα να γίνει η επιχείρηση από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο X, αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθεώρηση και κατάληψη του Veronica III στην περιοχή ευθύνης του INDOPACOM (η μονάδα του αμερικανικού στρατού που είναι υπεύθυνη για τον Ινδο-Ειρηνικό) χωρίς οποιοδήποτε περιστατικό», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο.

Στην ανακοίνωσή του προσέθεσε ότι παρακολούθησε το πλοίο από την Καραϊβική έως τον Ινδικό Ωκεανό και τελικά το ανέκοψε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση: «Κανένα άλλο έθνος δεν έχει την εμβέλεια, την αντοχή ή τη βούληση να το κάνει αυτό. Τα διεθνή ύδατα δεν είναι καταφύγιο. Από ξηρά, αέρα ή θάλασσα, θα σας βρούμε και θα αποδώσουμε στη δικαιοσύνη. Το Υπουργείο Πολέμου θα αρνηθεί στους παράνομους παράγοντες και τους αντιπροσώπους τους την ελευθερία κίνησης στον θαλάσσιο χώρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου