Κόσμος

Reuters: Η ΕΚΤ θέλει να ελέγξει την Deutsche Bank

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκέφτεται να αξιολογήσει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Deutsche Bank, αναφέρει το Reuters. Όπως σημειώνει το πρακτορείο η ΕΚΤ είναι πιθανόν να ξεκινήσει τη διαδικασία ιδιοκτησιακού ελέγχου της τράπεζας. 

Σκοπός είναι να αξιολογήσει τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και την κινεζική HNA, που κατέχουν η κάθε μία λίγο κάτω από το 10% των μετοχών της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

«Το ότι η ΕΚΤ ερευνά ή εξετάζει να ερευνήσει τις συμμετοχές είναι ακριβές», δήλωσε πηγή της εποπτικής αρχής

Την είδηση για την πιθανή έρευνα ανέφερε πρώτα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutche Zeitung σε χθεσινό δημοσίευμά της. Ο στόχος μίας τέτοιας αξιολόγησης είναι να διαπιστωθεί αν ο επενδυτής είναι αξιόπιστος και οικονομικά υγιής, από πού προήλθαν τα χρήματα για την επένδυση και αν ο επενδυτής εμπλέκεται σε εγκληματικές πράξεις, όπως ξέπλυμα χρήματος ή χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

 

«Η διαδικασία έγκρισης στοχεύει να διασφαλίσει ότι μόνο κατάλληλοι μέτοχοι εισέρχονται στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να αποτραπούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ σχετικά με τη διαδικασία αυτή. Κανονικά, ο έλεγχος γίνεται μετά την απόκτηση του 10% των μετοχών ή των δικαιωμάτων ψήφου από έναν μέτοχο, αλλά μπορεί να γίνει επίσης, εάν υπάρχει «σημαντική επιρροή στο μάνατζμεντ της τράπεζας», σημειώνεται στην ιστοσελίδα.

Το Κατάρ, που είναι μέτοχος της Deutsche Bank από το 2014, και η HNA, που απέκτησε φέτος τη συμμετοχή της, έχουν αποκτήσει από μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα του ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΚΤ να απαγορεύσει την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου από τον μέτοχο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που φέρονται να ετοίμαζαν «τζιχαντιστική επίθεση» στη Γαλλία - Είχαν προσελκύσει 20.000 ακολούθους στο TikTok
Οι τρεις γυναίκες συζητούσαν σχέδια για βίαιες ενέργειες στο διαδίκτυο, αναφέροντας μια αίθουσα συναυλιών ή ένα μπαρ στο Παρίσι ως πιθανούς στόχους, και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντήθηκαν στην Λυόν
Παρίσι