Κόσμος

Ρωσία: Δικαιολογημένα τα μέτρα για τις ξένες ιστοσελίδες να τηρούν τους ρωσικούς νόμους

Η Μόσχα λαμβάνει καθ’όλα βάσιμα μέτρα που υποχρεώνουν τις ξένες ιστοσελίδες να τηρούν τους ρωσικούς νόμους, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτημα για την απόφαση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor να περιορίσει την ταχύτητα του Twitter και για το ενδεχόμενο να μπλοκάρει ξένες πλατφόρμες σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της.

«Κανένας δεν έχει καμία επιθυμία να μπλοκάρει κάτι. Όμως το να λάβουμε μέτρα, ώστε να υποχρεώσουμε αυτές τις εταιρίες να τηρούν τους νόμους μας, είναι φυσικά κάτι το εντελώς βάσιμο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συμφώνησε ότι «οι Ρώσοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα πρόσβαση σε όλα τα διεθνή μέσα», αλλά παράλληλα προσέθεσε ότι «ο έλεγχος της λειτουργίας των μέσων αυτών πρέπει να εξασφαλίζει ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες ενεργούν στο πεδίο του δικαίου και τηρούν τους νόμους και τις νόμιμες απαιτήσεις των ρωσικών υπηρεσιών στην επικράτεια της Ρωσίας».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί μια κατάσταση όπως αυτή που είχε δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό του μέσου ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, στο οποίο εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες του , ο Πεσκόφ είπε: « η Roskomnadzor έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και ασφαλώς αξιολογεί την εμπειρία αυτή, την λαμβάνει υπόψιν στο έργο της». «Είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ώστε να υποχρεωθούν αυτές οι εταιρείες να τηρούν τις νόμιμες απαιτήσεις των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο Πεσκόφ και υπογράμμισε ότι οι διαδικτυακές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να το κάνουν εφόσον λειτουργούν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιες εταιρείες στη χώρα μας που να λειτουργούν εκτός δικαιικού πεδίου», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter επειδή αυτό το τελευταίο δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ οι ρωσικές αρχές απείλησαν την αμερικανική πλατφόρμα με πλήρη αποκλεισμό, αν δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους για διαγραφή περιεχομένων.

Η κίνηση αυτή, με την οποία κλιμακώνεται η εντεινόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται εβδομάδες αφού οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν το Twitter και άλλους ιστότοπους ότι δεν διαγράφουν καταχωρίσεις για τις οποίες οι αρχές λένε πως καλούν παιδιά να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Ιράν στον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθούμε επίθεση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες να επέμβει και έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες του Ιράν κατά της χρήσης βίας εναντίον των διαδηλωτών
Ντόναλντ Τραμπ
Φλέγεται το Ιράν: Επεμβαίνει ο στρατός για να καταστείλει τις διαδηλώσεις – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τόνισε ότι θα «προστατεύσει αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντα, τις στρατηγικές υποδομές και τη δημόσια περιουσία» - Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ η χώρα
Ιράν
8
Νύχτα λαϊκού ξεσηκωμού στο Ιράν με το θεοκρατικό καθεστώς να εντείνει την καταστολή - «Τελειώνει ο μακρύς εφιάλτης» το νέο μήνυμα Τραμπ
Υπάρχουν νέες αναφορές για ταραχές σε όλο το Ιράν - Νέα βίντεο δείχνουν μεγάλες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως τις Ραστ, Ταμπρίζ, Σιράζ και Κερμάν
Καπνός από φωτιά σε τζαμί της Τεχεράνης, μπροστά από πλήθος συγκεντρωμένων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών
7
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης