Κόσμος

Ρωσία: Δύο ουκρανικά drones χτύπησαν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πετρελαίου και χημικών προϊόντων

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ

Όπως φαίνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν σταματημό παρά τις προσπάθειες που γίνονται για τερματισμό του πολέμου. Η τελευταία επίθεση ήρθε από τη Ουρανία με δύο drones που επιτέθηκαν στο πετροχημικό συγκρότημα Neftekhim Salavat της Gazprom, ένα από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας, στη ρωσική περιφέρεια του Μπασκορτοστάν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας Ραντίι Χαμπίροφ για την επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας: «Αυτή τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά και προχωρούμε σε εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς. Όλες οι υπηρεσίες άμεσης δράσης βρίσκονται επιτόπου», δήλωσε ο Χαμπίροφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα και πως οι δυνάμεις ασφαλείας του συγκροτήματος άνοιξαν πυρ εναντίον των drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών).

Το ίδιο συγκρότημα μάλιστα είχε δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία και το Μάιο του 2024.

Εξάλλου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη (18/9/2025) πως στη διάρκεια της περασμένης νύχτας έπληξαν και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ.

Με ανάρτησή τους στο Telegram, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις έκαναν γνωστό πως, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ σταμάτησε τη λειτουργία του μετά την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ
Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε αρκετά έγγραφα για εγγυήσεις ασφαλείας και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει ζητήσει ισχυρές εγγυήσεις από τους συμμάχους για να αποτρέψουν μία ακόμη ρωσική εισβολή έπειτα από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι