Κόσμος

Ρωσία: Δύο ουκρανικά drones χτύπησαν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πετρελαίου και χημικών προϊόντων

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως φαίνεται και από τις τελευταίες εξελίξεις, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν σταματημό παρά τις προσπάθειες που γίνονται για τερματισμό του πολέμου. Η τελευταία επίθεση ήρθε από τη Ουρανία με δύο drones που επιτέθηκαν στο πετροχημικό συγκρότημα Neftekhim Salavat της Gazprom, ένα από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας, στη ρωσική περιφέρεια του Μπασκορτοστάν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας Ραντίι Χαμπίροφ για την επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας: «Αυτή τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά και προχωρούμε σε εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς. Όλες οι υπηρεσίες άμεσης δράσης βρίσκονται επιτόπου», δήλωσε ο Χαμπίροφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα και πως οι δυνάμεις ασφαλείας του συγκροτήματος άνοιξαν πυρ εναντίον των drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών).

Το ίδιο συγκρότημα μάλιστα είχε δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία και το Μάιο του 2024.

Εξάλλου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη (18/9/2025) πως στη διάρκεια της περασμένης νύχτας έπληξαν και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ.

Με ανάρτησή τους στο Telegram, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις έκαναν γνωστό πως, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ σταμάτησε τη λειτουργία του μετά την επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 15
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero