Κόσμος

Ρωσία: Εκκίνηση για τα στρατιωτικά γυμνάσια με συμμετοχή Κίνας και Ινδίας

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή αρκετών συμμαχικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, ένδειξη μιας αυξανόμενης επαναπροσέγγισης ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο εν μέσω εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία Vostok 2022, πραγματοποιούνται έως τις 7 Σεπτεμβρίου στη ρωσική Άπω Ανατολή και ενώ η Μόσχα έχει εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Η Κίνα, από την πλευρά της, διέρχεται μια διπλωματική κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν τον περασμένο μήνα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

RUSSIA MILITARY VOSTOK china RUSSIA MILITARY VOSTOK china

Τα γυμνάσια Vostok 2022 ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με ελιγμούς μαχητικών αεροπλάνων, μετακινήσεις μονάδων αντιαεροπορικής μάχης και προσομειώσεις αποναρκοθέτησης στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να εκπαιδευθούν στην αναχαίτιση αεροπορικών στόχων (…) και να διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα σε χερσαίους στόχους”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν κυρίως στρατιωτικά αεροπλάνα να απογειώνονται και να πετούν σε σχηματισμό, καθώς και αντιαεροπορικά οχήματα Pantsir-S1 ενώ εκτελούν στρατιωτικούς ελιγμούς.

https://twitter.com/ForcesNews/status/1565346994675019776?s=20&t=VwVxl-i3vDZim6TGlt8v2Q

Σύμφωνα με τη Μόσχα, τουλάχιστον 50.000 στρατιώτες, 140 αεροσκάφη και 60 πολεμικά σκάφη και σκάφη υποστήριξης θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια.

Στρατιώτες από αρκετές γειτονικές ή συμμαχικές προς τη Ρωσία χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Συρία, η Ινδία αλλά κυρίως η Κίνα, συμμετέχουν σε αυτά.

https://twitter.com/Detlef_2025/status/1565321162980294656?s=20&t=VwVxl-i3vDZim6TGlt8v2Q

Η Ουάσινγκτον εκφράζει συχνά ανησυχίες για την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία, που διατηρούν στενές σχέσεις στον αμυντικό τομέα, εκτιμώντας ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.

Επιβεβαιώνοντας στα μέσα Αυγούστου τη συμμετοχή της στα γυμνάσια, η Κίνα είχε πει πως η παρουσία της δεν έχει “καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Ζελένσκι να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με Reuters και FT, η ο Τραμπ ζητά από το Κίεβο να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου, ενώ φέρεται να απείλησε με διακοπή στρατιωτικής βοήθειας και πληροφοριών αν η Ουκρανία αρνηθεί
Ένας Ουκρανός στρατιώτης
Ουκρανία: Το Κιέβο εξετάζει «τεχνικά» το σχέδιο ειρήνης – Η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν βλέπει ουκρανική πρόθεση για διαπραγματεύσεις
Καθώς η Ουκρανία μελετά τη νέα αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα πως το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει το σχέδιο
Ένας Ουκρανός στρατιώτης
Τζόρτζι Πάρσελ: Αυστραλή βουλευτής αποκαλύπτει πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στο κοινοβούλιο – «Τι περίμενε; Δείτε πώς ντύνεται, τα τατουάζ»
Η ίδια περιέγραψε ένα συμβάν όπου, ενώ έσκυψε να πάρει κάτι από το ψυγείο στο γραφείο της, άκουσε έναν συνάδελφο να της λέει: «Αν το ξανακάνεις αυτό, δεν θα είμαι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί μετά»
Τζόρτζι Πάρσελ,
Κίριλ Ντμιτρίεφ: Ο Ρώσος διπλωμάτης ανάμεσα σε Πούτιν, Τραμπ και τον πόλεμο στην Ουκρανία – Κρυφός προπαγανδιστής ή το κλειδί για την ειρήνη
Ο «Ρώσος Γουίτκοφ» που διαπραγματεύεται την ειρήνη στην Ουκρανία - Μεγαλωμένος στο Κίεβο με τα μάτια στραμμένα στη Δύση, έχει εξελιχθεί σε δίαυλο επικοινωνίας Μόσχας και Τραμπ
Κίριλ Ντμιτρίεφ