Κόσμος

Ρωσία: Εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην ουκρανική πόλη Ιζιούμ – Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Το Ιζιούμ καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

 Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα (04.02.2025) καταστροφική επίθεση με πύραυλο εναντίον της πόλης Ιζιούμ στην βορειοανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να σκοτωθούν και πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ υποστήριξε ότι η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος χτύπησε κεντρική συνοικία της πόλη, η οποία έχει βιώσει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική επιθετικότητα από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία πριν τρία χρόνια.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα 15χρονο κορίτσι, ενώ τρεις άνθρωποι υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις μετά το πλήγμα, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αυτή η αγριότητα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στη Ρωσία, μέσω στρατιωτικής ισχύος, κυρώσεων και διπλωματίας,  για να σταματήσει ο τρόμος και να προστατευθούν ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Χ.

Οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Σινεχούμποφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Ο πύραυλος έπληξε άμεσα το κτίριο διοικητικών υπηρεσιών και προκάλεσε ζημιές σε ένα ακόμα καθώς και σε πολυκατοικίες διαμερισμάτων, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ιζιούμ καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέστη εκτεταμένες καταστροφές. Μετά την απελευθέρωση της πόλης, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους και κατηγόρησαν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύσκεψη Τραμπ με την Ομάδα Εθνικής Ασφαλείας – Το αίτημα του Ισραήλ προς τις ΗΠΑ για αμυντική στήριξη
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι πιθανό να εμπλακεί τις επόμενες ημέρες στον πόλεμο κατά του Ιράν
Τραμπ - Νετανιάχου 12
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ