Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Επτά νεκροί και 20 τραυματίες στη μεγάλη φωτιά σε κτίριο του στρατού – Βούταγαν στο κενό για να σωθούν

Ρωσία: Επτά νεκροί και 20 τραυματίες στη μεγάλη φωτιά σε κτίριο του στρατού – Βούταγαν στο κενό για να σωθούν
Twitter

Επτά νεκροί και 20 τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στη Ρωσία σε ένα ινστιτούτο ερευνών του στρατού, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Η τραγωδία συνέβη στην πόλη Τβερ, 160 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο μία πηγή, από τη μεγάλη φωτιά στη Ρωσία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε, μάλιστα, εικόνες που εμφανίζουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το επιβλητικό τετραώροφο κίτρινο και καφέ κτίριο του Κεντρικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στην τηλεόραση, πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Προσοχή σκληρές εικόνες! Βίντεο από το φλεγόμενο κτίριο με ανθρώπους να πέφτουν στο κενό: 

 

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά και άλλοι 20 τραυματίστηκαν», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Επτά τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τρεις στην εντατική, τόνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Τβερ σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις