Κόσμος

Ρωσία για Αφγανιστάν: Το «Ισλαμικό Κράτος» έχει ισχυρή παρουσία μέσα στους Ταλιμπάν

Την εκτίμηση ότι η τρομοκρατική απειλή στο Αφγανιστάν είναι αρκετά μεγάλη κάνει η Ρωσία. Η χώρα εκτιμά ότι εξαιτίας της παρουσίας στην χώρα ατόμων που ανήκουν στο «Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σε ό,τι αφορά (την ανησυχία) για τρομοκρατικές επιθέσεις, μπορούμε να επισημάνουμε μόνο ότι στο έδαφος του Αφγανιστάν, εκτός από τους Ταλιμπάν, υπάρχουν και εκπρόσωποι του ‘Ισλαμικού Κράτους’. Δεν είναι γηγενείς κάτοικοι της χώρας αυτής, αλλά πρόκειται για πραγματικούς τρομοκράτες. Για τον λόγο αυτό φυσικά, ο κίνδυνος της τρομοκρατικής απειλής στο Αφγανιστάν είναι αρκετά μεγάλος», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να ανησυχεί για την εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απομάκρυνση πολιτών από το Αφγανιστάν που πραγματοποιούν οι χώρες της Δύσης, την οποία και παρακολουθεί με τον πιο λεπτομερή τρόπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι