Κόσμος

Ρωσία: Γιγαντιαία στρατιωτική άσκηση υπό το βλέμμα του Πούτιν [video]

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Την ώρα που η Συρία φλέγεται από την τουρκική εισβολή, με την Ρωσία να ενισχύει τις θέσεις της προελαύνοντας μαζί με Κούρδους και τον στρατό του Άσαντ, επέλεξε η Μόσχα να πραγματοποιήσει νέα μεγάλη στρατιωτική άσκηση, την οποία μάλιστα παρακολούθησε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Grom-2019», στην οποία συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ, υπό το βλέμμα του Ρώσου Προέδρου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρούζ τύπου Calibr όπως βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Yars και Iskander. «Φρόντισε» δε να γνωστοποιήσει μέσω Twitter σε όλο τον κόσμο τα νέα οπλικά συστήματα.

Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στο πεδίο δοκιμών Κούρα, στην περιοχή Καμτσάτκα εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars.

 

Οι πύραυλοι Iskander εκτοξεύθηκαν από υποβρύχια από την περιοχή της Θάλασσας Μπάρεντς και της Οχοτσκική Θάλασσας, αλλά και από την Θάλασσα της Κασπίας.

Η άσκηση άρχισε στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι