Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Ο Ναντιέζντιν θα είναι αντίπαλος του Πούτιν στις επόμενες εκλογές – Συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές

Ρωσία: Ο Ναντιέζντιν θα είναι αντίπαλος του Πούτιν στις επόμενες εκλογές – Συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές

Ο Μπορίς Ναντιέζντιν, αντίπαλος του Πούτιν στις επόμενες εκλογές στην Ρωσία και αντίθετος στον πόλεμο, συγκέντρωσε περισσότερες από 158.000 υπογραφές ψηφοφόρων που του δίνουν το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Αυτό αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του επιτελείου του, οι υπογραφές αυτές συγκεντρώθηκαν από υποστηρικτές του σε όλη την Ρωσία.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή «DW Novosti Show», ο Μπορίς Ναντιέζντιν είπε ότι δεν συγκέντρωσε υπογραφές για την υποψηφιότητά του στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας. «Στην πραγματικότητα κάτοικοι όλων των περιφερειών ζουν στη Μόσχα. Υπό αυτή την έννοια θα παραδώσουμε τις υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από εκείνες, οι οποίες για να το πω πιο ήπια, πρόσφατα έγιναν μέρος της Ρωσίας», δήλωσε ο Ναντιέζντιν.

Πολλά στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Γκεόργκι Αλμπούροφ, Ρουσλάν Σαβεντίνοφ, και Λιουμπόφ Σόμπολ, καθώς και ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο Μαξίμ Κατς και άλλοι, είχαν νωρίτερα απευθύνει έκκληση στους Ρώσους πολίτες να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του Ναντιέζντιν. «Η υπογραφή υπέρ του Ναντιέζντιν είναι μια δήλωση κατά των παράλογων δολοφονιών, κατά των αποβλακωμένων γερόντων στην εξουσία, υπέρ της αλλαγής», έγραψε ο Χοντορκόφσκι τονίζοντας ότι με την υπογραφή μπορεί κανείς να εκφράσει την αντιπολεμική του στάση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υποψηφίου, το όριο των 100.000 υπογραφών επετεύχθη στις 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Ναντιέζντιν προέτρεψε τους υποστηρικτές του «να μην χαλαρώσουν» προκειμένου να κατατεθεί επαρκής αριθμός «τέλειων» υπογραφών στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Η σημερινή ημέρα, η 25η Ιανουαρίου, είναι η τελευταία ημέρα συλλογής υπογραφών για την υποστήριξη του Ναντιέζντιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις