Κόσμος

Ρωσία: Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δεν έχουν φτάσει σε αδιέξοδο παρά τα αρνητικά σχόλια του Τραμπ για τον Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι είναι «απογοητευμένος» με τον Ρώσο ομόλογό του

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν και νιώθει «απογοητευμένος» μαζί του λόγω της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία επιμένει ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Ειδικότερα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα (10.07.2025) ότι η Ρωσία δεν πιστεύει πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία έχουν περιέλθει σε τέλμα παρά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την εκ νέου αποστολή κάποιων αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία.

Ο Τραμπ δήλωσε την Τρίτη (08.07.2025) ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον Πούτιν και κατηγόρησε τον επικεφαλής του Κρεμλίνου ότι λέει «πολλές ανοησίες». Οι ΗΠΑ στέλνουν οβίδες πυροβολικού και πυραύλους για κινητά συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, δήλωσαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ερωτηθείς από το Reuters εάν η ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία είναι στάσιμη λόγω των σχολίων του Τραμπ και την επανάληψη της αποστολής αμερικανικών όπλων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Όχι, δεν το νομίζω. Δεν μπορείτε να το λέτε αυτό».

Η Ρωσία περιμένει ένα μήνυμα από το Κίεβο για το εάν θα συμμετάσχει ή όχι σε τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, που πρωτοξεκίνησαν τον Μάιο στην Κωνσταντινούπολη, είπε ο Πεσκόφ.

«Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα ήταν προτιμότερο για εμάς να επιτύχουμε τους στόχους μας με ειρηνικά πολιτικά και διπλωματικά μέσα αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η πραγματικότητα στο πεδίο αλλάζει κάθε μέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr