Κόσμος

Ρωσία: Ποινή 2,5 ετών στον άνδρα που προξένησε ζημιά σε πίνακα του Ρέπιν! video

Μετά το απίστευτο περιστατικό με τον πίνακα του Ρέπιν, η δικαιοσύνη στην Ρωσία "μίλησε" και ο δράστης καταδικάστηκε...

Το δικαστήριο Ζαμασκβορέτσκι της Μόσχας καταδίκασε σε 2,5 χρόνια κάθειρξη τον Ίγκορ Πντπόριν, ο οποίος είχε προξενήσει ζημιά στον πίνακα του διάσημου Ρώσου ζωγράφου Ιλιά Ρέπιν «Ιβάν ο τρομερός και ο γιός του Ιβάν στις 16 Νοεμβρίου του 1581» που ήταν εκτεθειμένος στην γκαλερί Τρετιακόφ.

Το δικαστήριο έλαβε υπ όψιν του το διάστημα των 11 μηνών που παρέμενε προφυλακισμένος ο Ποντπόριν, ο οποίος θα παραμείνει στην φυλακή για διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Ο πίνακας του Ρέπιν και η… αιτιολογία

Το βράδυ της 25ης Μαΐου του 2018 η αστυνομία συνέλαβε τον Ίγκορ Πντπόριν, μετά την καταγγελία που έγινε από τους αρμόδιους της γκαλερί Τρετιακόφ. Ο Ποντπόριν ισχυρίσθηκε τότες ότι προκάλεσε ζημιά στον πίνακα επειδή «είναι αναξιόπιστα τα ιστορικά γεγονότα που απεικονίζονται στον πίνακα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και άλλους 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από την Yesenia Lara, ο κόσμος φαίνεται να τρέχει και να ουρλιάζει αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια πομπή με μοτοσικλέτες
Αξιωματικοί φρουρούν κοντά σε όχημα που ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βερακρούς